If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега какво да ти кажа Имаше един пич тук Лешомрав който също хвърля маса пари по едно GTV но в момента се подвизава във форума на мерцедес и кара сеответно Е-класа. Изводите си ги прави сам. Миналата година се бях поболял на тема GTV но попадах само на гробници и за мое щастие / и на джоба ми съответно / си взех друга марка. Не е Голф дори не е немска но след първоначално обслужване / ремъци и масла / 40 хиляди пробег без нито един ремонт . Алфата не е виновна просто ги внасят от автоморгите буквално. Разни търгаши / автотърговци, вносители на авточасти и сървизи като този в който са ти направили ремонта / натрупаха пари на наш гръб . Gtv-то е с уникален дизайн и сега като видя такава се обръщам да я гледам но ако я вземеш за 6хил. трябва да имаш още толкова за ремонти и например да ти е втора кола да си я караш за кеф. Без пари не става
Колега какво да ти кажа Имаше един пич тук Лешомрав който също хвърля маса пари по едно GTV но в момента се подвизава във форума на мерцедес и кара сеответно Е-класа. Изводите си ги прави сам. Миналата година се бях поболял на тема GTV но попадах само на гробници и за мое щастие / и на джоба ми съответно / си взех друга марка. Не е Голф дори не е немска но след първоначално обслужване / ремъци и масла / 40 хиляди пробег без нито един ремонт . Алфата не е виновна просто ги внасят от автоморгите буквално. Разни търгаши / автотърговци, вносители на авточасти и сървизи като този в който са ти направили ремонта / натрупаха пари на наш гръб . Gtv-то е с уникален дизайн и сега като видя такава се обръщам да я гледам но ако я вземеш за 6хил. трябва да имаш още толкова за ремонти и например да ти е втора кола да си я караш за кеф. Без пари не става
Само едно уточнение....., като казаваш Лешомрав мен ли имаш предви? Ако става въпрос за мен, ше трябва да пообяснявам малко. Значи аз СЕ ПОДВИЗАВАХ във форума на Мерцедес и даже не се качих в споменатия Е-клас поради ред причини които са си моя грижа. Що се отнася до хвърлянето на пари по GTV-то братле, не си прав. Парите които съм "хвърлил" по колата са за глезотии и да 100-на лева за инжектор. Дали е Трабант, GTV или Мерцедес в крайна сметка няма значение защото вечни коли няма, но за сметка на това износването е вечно. От водача зависи колко обаче ще е ускорен този процес. Сещай се. Поддръжка. Колкото по редовна, толкова по рядко ще играят ръцете на майстора из отворите на автомобила. Разбира се има и кошници, но в крайна сметка за това и продавачите нямат и нищо против преди колата да се плати да се изведе в сервиза за диагностика. @0-на лева ви е диагностиката бе брталета, а после се чудите защо ви дрънкат по сервизите. След това и гаранции искате. Ееее питам аз на какво основание? Спестил с някоя стотинка в началото, купил си уж кола на далавера а после се чудиш защо палщаш като поп (да не говорим че и тогава пари не ви се дават) по сервизи. Емиии то не можеш да ебеш дявола във въздуха. Вие мили мои как си я мислите тая работа, да вземете технически изправен автомобил на 100 000 и да ви струва 5000 лв. Тва няма как да стане. Той ще е поне 10-12 000 защото е пазен автомобил. Защо някой от вас не провери, да речем в Италия или в Германия, автомобил закупен от представителствата на Алфа Ромео пък било то и 15 годишен, на какви пари се продава. Нема балъци братя мои, има но те са тук, дето си мислят, че с купуването на добре изглеждащ автомобил за 5000 си решават проблемите и мадамките са им в кърпа вързани. Правете си първо сметка на парите и живейте според чергите си и не се оплаквайте после че ви били скъпи ремонтите. Колите остаряват, цените им падат, но цените на резервните част остават същите запомнете го тва. В крайна сметка, след всичката бълвоч която изписах се надявам да не съм бил досаден но вземете си променете философията. И последен съвет от мен, ако въобще някои има желание да го приеме де, чуйте ме братлета - СКЪПОТО ИЗЛИЗА ЕФТИНО, А И НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ ЗА ДА КУПУВАМ ЕФТИНИ НЕЩА!!! Айде със здраве на всички!
П.П
А Лисан си е майстор тва всеки го знае и нема нужда да го коментираме, така или инъче аз се досещам какво точно е станало!!!
Не претендирам че съм разбирач, а и не трябва да си такъв за да знаеш, че вкарват коли от автоморгите, а авточастите са ментета на безумни цени. leshoiad извинявай за ника. Съгласен съм с теб на 100%.
та колеги проблема ми е следния ............ двигателя ми е след основен ремонт на около 2000 км хар4и ми по 1л на 200 300 км масло ........... със селения 20к съм ............ ремонта ми се състоеше във смяна на колянов вал бутала и биели ...... тия неща са втора употреба .......... освен тях са сменени сегменти семеринги биелни и основни лагери гуми4ки на клапани ..
колата си работи супер оба4е пуши и гори масло
видел съм се в чудо ....... казват ми 4е несхто буталата трябвало да улягат ама нали се мерат тия неща и оттам на татък ако всичко е наред трябва да не харчи масло ......... или поне не и толкова .........................
ако може някои да ми каже дали е нормално или не е и на какво може да се дължи това ..............
а колата ми е в гаранция уж ............. ама ми казват че не е тяхна вината (сигурно е на боико борисов)
Колега,
направил си основен ремонт! с части втора употреба!!!
Въобще не е чудно, че двигателя гори масло...
Стар вал, ок, но буталата е трябвало да са нови ремонтен размер.
Верно, скъпичко е, ама сега ще стане работа два пъти!
ммм зна4и каквото ми казаха да направя това направих .........питах стават ли буталата казаха ми 4е са екстра ....... става ли вала ....... екстра е ..... стават ли биелите добре са ............. вси4ко ли се е ок вси4ко се е ок ............... а според мен проблема е по главата на колата .......... клапаните гумичките несхто такова ........... аз съшто съм доволен от Сашо пич е ........... ама грешки стават и човек трябва да си поема отговорноста за тях ............ а тои нищо .......... каза ми така да съм си я карал .............. ама нема да ги оставя така нештата пук каквото ште да е
ммм зна4и каквото ми казаха да направя това направих .........питах стават ли буталата казаха ми 4е са екстра ....... става ли вала ....... екстра е ..... стават ли биелите добре са ............. вси4ко ли се е ок вси4ко се е ок ............... а според мен проблема е по главата на колата .......... клапаните гумичките несхто такова ........... аз съшто съм доволен от Сашо пич е ........... ама грешки стават и човек трябва да си поема отговорноста за тях ............ а тои нищо .......... каза ми така да съм си я карал .............. ама нема да ги оставя така нештата пук каквото ште да е
Не се заяждам, но мисля че трябва да поработиш върху правописа
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Не познавам колата, за която става дума и е много неприятна ситуацията, но аз имам само прекрасни впечатления от Сашо(Лисан)..
Пред мене е звънял на клиенти и им казва какви са опциите и коя част, на коя марка, колко струва.....и съответно какво иска да избере клиента.... всичко както си е редно...
Да не говорим, че и цените за труд са му ниски и достъпни....дори това само да сложим е супер голям плюс...
А няма да казвам какви фрапиращи клиенти пък съм засичал там на место.... иска клиента преглед, казва му се какво е направо наложително да се смени, а клиента казва дай да направим компромис и да сменим само еди кое си..........а това си е риск .......и то самоволен..... на сила не можеш да накараш клиент...
Разбира се, че парите са фактор !!!
Понякога се насъбират купчина неща за правене и на всеки му идва нанагорно и много тежко.... че и на мен ми се е случвало...
Но тогава, какво ни е виновен майстора, който и да е той... не се ли слага всичко чисто ново и да се сменя всичко по веригата на проблема, не само последствията.....то винаги си носим риска.......
Пак казвам, че не познавам колата на колегата и няма как се прецени по диагностика през форум-а... несериозно е.
Кофти е, е че харчи масло колата и дано скоро да се оправи, но причините могат да са хиляда....буквално....
Ами дето се казва минута след излизането от сервиза, клиента ако опъне някоя права до прекъсвач от кеф (че не е задължително и толкова даже) и само от това може сегментите да тръгнат, че и да заминат... кой ще е там за да види това...иди доказвай, кво е станало...
Всяка ситуация си е различна......
Да не казвам, че има и колеги с поръчани гаранционни чисто нови двигатели, които от тръгването харчат масло .......автомобил е...случва се.....с човешко и нормално отношение, ще се намери решение на всичко.
Искам да кажа, че независимо за кой майстор от форума говорим тук, преди да кажем силна дума трябва да сме сигурни за какво става въпрос и да сме аргументирани, защото всички от тях работят това професионално, не като хоби и съм сигурен, че повече от сериозно се отнасят с клиентите си и нямат полза някой да остане недоволен...
Дай боже на колегата колата скоро да е ок и да се разбере от какво е проблема, защото си е много кофти особено сега в тези тежки времена.
Стискам палци колега!!!
Колега,
направил си основен ремонт! с части втора употреба!!!
Въобще не е чудно, че двигателя гори масло...
Стар вал, ок, но буталата е трябвало да са нови ремонтен размер.
Верно, скъпичко е, ама сега ще стане работа два пъти!
Успех
Има коли във форума, които се движат след основен ремонт с 2-ра ръка бутала и нямат ядове, но в общия случай си е голям компромис и риск, за което от сервиз предупреждават.
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Аз смятам, че няма смисъл да си чешем повече езиците тук, колегата с проблема, да обиколи 2-3 сервиза да направят диагностика и ако те му решат проблема със същите, 2-ра ръка елементи да сподели де са тия магйосници и вълшебници. Глей братле, колкото и да ти съчувствам няма как да ме накараш да си мисля, а вероятно не само мене, че кадърен ремонт може да извърши с части втора употреба, защо ги купуваш, след като вече си имаш
"Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
sigpic
Аз смятам, че няма смисъл да си чешем повече езиците тук, колегата с проблема, да обиколи 2-3 сервиза да направят диагностика и ако те му решат проблема със същите, 2-ра ръка елементи да сподели де са тия магйосници и вълшебници. Глей братле, колкото и да ти съчувствам няма как да ме накараш да си мисля, а вероятно не само мене, че кадърен ремонт може да извърши с части втора употреба, защо ги купуваш, след като вече си имаш
Не си прав,защото по-добро нещо от оригинално бутало няма.Мойта кола е правена с бутала втора ръка,и кво от тва,вече 30 000 км. е перфектна,не харчи грам масло и върви на флексДаже скоро Румен ме пита-абе харчи ли масло колата,аз му викам не,и той каза-значи бат Бобо е намерил хубави буталаФакторите са много,и не се знае кой казва истината.Познавам Сашо,но човека с колата не- и затва немога да давам мнение.Единствения вариант е пак казвам,да се отвори мотора пак-вече незнам кой-Сашо ли,друг ли,тва си е проблем на човека.Колкото и да го мислите,тва е единствения вариант
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Момчета трябва да седнете и заедно да измислите вариант който да е приемлив и за двете страни компромисен вариант сигурно има .Но без отваряне на мотора няма да стане .
element_jori ако смяташ да я караш тая алфа намери си направо един цял двиагател втора ръка и сменяй целия двигател при Лисан който пък да ти направи някакъв реверанс и отстъпка от цената за трансплантацията и така .
Comment